Post HBO Cursus Knie Compleet

Met deze cursus verdient u 12 + 12 dus 24 accreditatiepunten.

In de Post HBO Cursus Knie Compleet worden de cursus Knie I en Knie II samengevoegd. De cursus Knie Compleet geeft u meer inzicht in uw eigen onderzoeksvaardigheden. Collega´s oefenen met elkaar veel praktische situaties, waarbij u als cursist zelf actief de revalidatieoefeningen uitvoert.

Was u toch al van plan beide cursussen Knie I en II te gaan volgen? Kiest u dan voor de cursus Knie compleet. U leert hetzelfde en bent voordeliger uit door de korting van € 95,-.

Werkwijze
Post HBO Cursus
Knie Compleet

Eerste dagdeel:

Post HBO Cursus Knie CompleetDe Post HBO Cursus Knie Compleet start als een praktijkles waarbij we aandacht besteden aan het Evidence Based Functie Onderzoek. Hierbij oefenen we uitvoerig de verschillende klinische testen. De tweede helft van de avond neemt orthopedisch chirurg Dr. R. Janssen vijf cases met u door waarbij hij ook zijn eigen klinisch onderzoek zal bespreken.

Tweede dagdeel:

De tweede dag staat in het teken van het toepassen van kennis en vaardigheden, opgedaan in de voorgaande cursusdagen. Dat doen we met echte patiënten, die met knieklachten zijn doorverwezen door huisarts of specialist.

Derde dagdeel:

Deze dag start met een herhaling van de klinische testen uit cursus knie I aangevuld met specifieke testen van de postero laterale en mediale hoek. Daarna komt de loopanalyse aan de orde.

Vierde dagdeel:

De vierde dag staat geheel in het teken van functionele oefentherapie. U gaat ook zelf oefeningen doen en zult meemaken wat de patiënt ervaart tijdens de functionele oefentherapie.

Tijden

Eerste dagdeel:

Donderdag 31 maart 2022 van 16.00 tot 21.00 uur
Ukkelstraat 12, Eindhoven (incl. maaltijd).

Tweede dagdeel:

Zaterdag 9 april 2022 van 9.30 tot 14.00 uur
Ukkelstraat 12, Eindhoven (incl. maaltijd).

Derde en vierde dagdeel:

Donderdag 16 juni 2022 van 16.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 25 juni 2022 van 9.30 tot 14.00 uur
Ukkelstraat 12, Eindhoven (incl. maaltijd).

Kosten en studiebelasting

De kosten van de Post HBO Cursus Knie Compleet zijn € 795,-.
Deze prijs is inclusief koffie/thee, maaltijden (niet op vrijdag) en cursusmateriaal.
De studiebelasting van de totale cursus Knie Compleet is 44 uur waarvan 19 uur zelfstudie. Daarmee verdient u 12 + 12 dus 24 accreditatiepunten.

Inschrijfformulier