Docenten Post HBO Cursussen

Maak kennis met de docenten die een bijdrage leveren aan onze post-HBO-cursussen:

Dhr. Dr. R. Janssen

rjanssenMijn naam is Rob Janssen, orthopedisch chirurg. Ik werk in het Máxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven. Ik ben gespecialiseerd in alle behandelingen van aangeboren, sportgerelateerde en traumatische letsels van de knie. Deze behandelingen variëren van (multi)ligamentaire reconstructies, voorste en achterste kruisband operaties, arthroscopische meniscus- en kraakbeentechnieken, osteotomiëen tot(revisie)prothesiologie van de knie.

Naast mijn kniepraktijk, verricht ik wetenschappelijk onderzoek naar voorste en achterste kruisband reconstructies, knieprothesen en multi-ligamentaire reconstructies.

Ik ben auteur van diverse internationale publicaties met de knie als onderwerp. Voor meer info kijkt u op mijn website www.rpajanssen.nl.

De gecombineerde aanpak van knieletsels, door een orthopedisch chirurg en fysiotherapeut, is de sleutel tot succesvolle behandeling voor de patiënt. De kniecursussen van B&SIS zijn een geweldig platform om deze samenwerking naar een hoger plan te tillen voor alle betrokkenen.

Dhr. F. Brooijmans (oprichter van B&SIS)

frans-brooijmansNa mijn opleiding docent L.O. en Fysiotherapie ben ik cursusleider geworden van de cursus Sportfysiotherapie bij de SWSF (het latere NPI). Later ging ik zelf cursussen realiseren in samenwerking met Fontys Hogescholen.

Ik houd me graag bezig met bijhouden en beoordelen van vakliteratuur. Daarom heb ik de Master opleiding “Evidence Based Practice” gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik B&SIS opgericht.

Als fysiotherapeut heb ik veel overleg met de behandelend specialisten (orthopeden) van mijn patiënten, en ik woonde operaties bij. Via mijn studie kwam ik in contact met zeer deskundige mensen bij de Universiteit van Maastricht. Diverse van deze mensen heb ik gevraagd om een bijdrage te leveren aan mijn cursussen.

Inmiddels hebben al meer dan 600 cursisten tot volle tevredenheid onze cursussen gevolgd. De combinatie van “Evidence Based Practice”, de orthopeden met hun rijke ervaring en deskundigheid, de snijzaalsessies en tot slot al het aangeleerde ook toepassen bij echte patiënten, zorgt ervoor dat onze cursisten naar huis gaan met nieuwe, praktisch toepasbare kennis en vaardigheden voor de dagelijkse praktijk.

Dhr. Dr. T.E. Lim

Orthopedisch chirurg Orthopedisch Centrum Máxima Eindhoven