Specialistische fysiotherapie voor knie, schouder en loopanalyse

Knie

Frans Brooijmans heeft zich gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met knieklachten in nauwe samenwerking Orthopedie Groot Eindhoven.
Zijn wetenschappelijke achtergrond en ervaring hebben er voor gezorgd dat hij gevraagd is door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) een statement over de diagnostiek van knieklachten te schrijven. Dit statement is klaar en wordt nu beoordeeld door het KNGF. Hij is co-auteur van de richtlijn “Menisectomie” (2006), eveneens van het KNGF Evidence Statement: “Revalidatie na voorste kruisband reconstructie (2013).

frans brooijmans fysiotherapie

Schouder

Schouderklachten zijn veel voorkomend maar ook moeilijk te diagnosticeren. Wat is er precies aan de hand en hoe is deze klacht ontstaan en/of waardoor wordt deze in stand gehouden. Frans Brooijmans is een expert op het gebied van diagnostiek van schouderklachten. Hij is co-auteur van de statement “Subacromiale klachten” van het KNGF, tevens geeft hij cursussen aan fysiotherapeuten over schouderklachten.

Loopanalyse

De loopanalyse heeft weinig aandacht binnen de beroepsgroep fysiotherapie in Nederland. Bij vele klachten is het wel een essentieel onderdeel van de revalidatie: arthrose knie, na een operatieve ingreep in enkel, knie of heup, claudicatio intermittence (CI, ook wel “etalagebenen” genoemd). Voor Claudicationet (een landelijk netwerk van fysiotherapeuten die mensen begeleiden met CI) verzorgt Frans Brooijmans in Nederland de loopanalyse cursus.